středa 12. března 2014

TIPY a dobré rady starej mamy III.

Bolest a podráždění v KRKU...

Znáte ty drahé pastilky z lékárny, co je na nich velkým písmem napsáno Med a Citron?

Do kabelky se možná hodí.
Ale lepší je pokusit se bolest z krku „vytlačit“ domácím a účinným způsobem:
1 lžíci kvalitního tekutého medu, půl lžičky čerstvé citronové šťávy (nejlépe v bio kvalitě)
Med a citronovou šťávu dobře promícháme a pomalinku cucáme v ústech. 
Tento přírodní prostředek prospěje organismu a zbaví krk nepříjemných pocitů.
Sledujte signály svého těla a včas reagujte. Vyplatí se to...
Přeji pevné zdraví!!!

Ochrana před zažívacími potížemi

Čeká vás návštěva s jídlem, které až tak moc nemusíte, nebo kuchaři moc nevěříte, ale nemáte odvahu odmítnout? Třeba u mne by to byla návštěva zabíjačky, ze které jím jen jablka s křenem ...

TIP z knihy Zázračná síla octa:

…asi půl hodiny před tím, než odejdu z domova na zmíněnou „žranici“ vypiji sklenici vody s 1 lžící jablečného octa jako prevenci proti případným zažívacím potížím… 

Jedno jablko denně…
Co obsahují jablka?
1 jablko obsahuje: 
100 kcal zejména ze sacharidů; 2 g vlákniny, 10 mg vitaminu C, 250 IU vitaminu A, malé množství B vitaminů- B1, B2, B3, B6 a biotin; přes 15 mg vápníku, hořčíku a fosforu, asi 0,5 mg železa, stopy manganu, mědi, selenu a zinku.A v semínkách vitamín E.
80% vlákniny v jablku tvořípektin, který snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
Jablka poskytují draslík, chránící před mozkovou mrtvicí. Výzkum též prokázal, že flavonoidy obsažené v jablku snižují riziko srdečních nemocí a brání vzniku některých druhů rakoviny...


Kolikrát jsme slyšeli o překyseleném organismu a o zásadotvorných potravinách? O tom, že naše vnitřní prostředí má mít mírně zásaditý charakter?
Ale tzv. kyselé látky jsou bohužel stále často zastoupené v každodenní stravě a způsobují problémy od únavy, přes poruchy spánku až po poruchy  CNS.
Když pochopíme důležitost rovnováhy mezi kyselinami a zásadami v těle, položíme si otázku jak na to? Jakým způsobem eliminovat nebezpečí překyselení organizmu?
Mezi „velmi zásadotvorné potraviny“ patří jablečný ocet.
O účincích jablečného či vinného octa se dočtete ve velmi zajímavé knize, ze které pro vás vybírám Tipy dne. Proč?
K Aktivnímu Životu patří bezesporu aktivní  ŽIVOTAspráva. Nebo...?

Více najdete v knize: Zázračná síla octa 
       
A nebo si dejte panáka Calvadosu :-) :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Piš, piš, zajímáš mne...