úterý 22. července 2014

Život po WM Finale v Brazilii, 

kde se Němci stali po 24 letech fotbalovými mistry světa, jde dál. Ten památný den vejde do dějin, neboť se to podařilo po 24 letech a všichni výsledek považují za kolektivní úspěch nejen fotbalistů, ale i 35 mil. fanoušků, kteří v ten den drželi pěsti.
Já mám tento den spojen nejen se sportovním zážitkem. Navečer volala sedmiletá holčička a ptala se svého pradědečka, který má 95 let, zda se bude na fotbal taky dívat... Druhý den se mi svěrovala 85letá seniorka, že se vydržela dívat až přes půlnoc a těšila se z výsledku. Několik dnů mluvil každý kdo mluvit umí od 1roku po 100 let jen a jen o vítězství.
A život jde dál. Dnes je nosné téma počasí. I zde na severu, kde se momentálně nacházím, je ke třiceti stupňům a to již druhý týden. V tomto regionu je takové dlouhodobě teplé počasí vyjímečné. V moři se koupe spousta lidí, na písku se vyhřívají milovníci slunce a další si lebedí v typickém severoněmeckém koši. Malé děti se zde v jachtařské škole učí zacházet s plachtou a vyjíždějí za doprovodu člunu na moře s malými plachetničkami. 
Staří lidi se schovávají před sluníčkem na lavičkách v lese. A to vše na pár kilometrech čtverečních, kam mé oko dohlédne. Zdejší podmínky nahrávají také cyklistice a tak zde na kole jezdí skoro všichni. Ve velké oblibě je zde také Nordic Walking a běh. 
Kde jinde se zdravě hýbat, když ne zde. Přímořský vzduch a LÉTO...




Žádné komentáře:

Okomentovat

Piš, piš, zajímáš mne...