úterý 15. dubna 2014

JARNÍ POZDRAVENÍ

Velikonoce 2014.
Pro někoho tradiční pojetí, pro někoho povel k jarnímu úklidu, pro někoho inspirace pro jarní očistu těla či mysli, nejlépe obé. A protože tento Blog má slogan „od každého rožku trošku“, podělím se o velmi specifickou výzdobu Bavorského venkova. Už jste někdy viděli  12 TISÍC malovaných vajíček na jednom místě? Koukněte na fotky. Nejenom to vše vymalovat, ale zavěsit, pak zase odstrojit a uložit. „Wahnsinnig“, jak se zde často říká.

A dále se podělím s o RECEPT. Jednoduchá příprava zeleninového NÁPOJE, který se doporučuje popíjet po celý den. Vyrovnává hladinu krevního cukru a je bohatý na minerální látky. Zvláště kolem desáté dopoledne a třetí hodiny odpoledne kdy má člověk díky poklesu cukru větší chuť na sladké je dobrou prevencí před pojídáním sladkostí. Vyzkoušíme? Já tedy určitě:
Nadrobno nakrájené 3 až 4 druhy zeleniny /mrkev, bílá ředkev, cibule, zelí, dýně hokaido, sladký brambor batát nebo jiný druh sladké zeleniny/ zalijeme studenou vodou, tak aby byla všechna zelenina ponořená a  přivedeme vše k varu. Vaříme bez soli 20 minut. Minerální látky a sacharidy se uvolní do nápoje, který má blahodárný vliv na slinivku břišní, vyrovnává hladinu krevního cukru, pomáhá při chuti na sladké, přivádí do těla mnoho minerálních látek a na vnitřní prostředí působí alkalicky. Popíjíme během dne. 
Pro odvykání na sladké ho můžeme pít každý den.

Přeji všem VESELÉ VELIKONOCE či krásné svátky jara, nejlépe obojí... 












Žádné komentáře:

Okomentovat

Piš, piš, zajímáš mne...